Dette bør du forvente av en regnskapsfører

Det er fort å tenke at en regnskapsfører er en person som fører bilagene dine og tar seg av årsoppgjøret. Med dagens teknologi er dette prosesser som krever svært lite tid, og som kan gjøres av alle med litt kompetanse innen regnskap.

En dyktig regnskapsfører skal derimot være en rådgiver som aktivt hjelper deg å få bedre resultater og mer penger i firmaet ditt. Ved offensivt å følge opp regnskapet vil flinke regnskapsførere finne muligheter for både å spare og å tjene mer penger. Ofte med tiltak som du ikke en gang merker selv. Er du for eksempel sikker på at absolutt alle fradrag er tatt med? Det er svært lite slurv som skal til før et firma får en dårligere bunnlinje enn nødvendig.

Derfor skal du kunne forvente at din regnskapsfører leter etter feil og finner potensialet i regnskapet ditt, slik at du kan forbedre resultatet.

Vi kjenner bransjen og vet hvilke regnskapsførere i Kristiansand du kan være trygg på at vil gjøre sitt beste for deg og din virksomhet.

Når du fyller ut skjemaet øverst på siden, kontakter vi en lite knippe regnskapsførere som lever opp til våre krav. De får så muligheten til å gi anbud og konkurrere seg i mellom om å få deg som kunde. På den måten er du sikret høy kvalitet og den aller beste prisen. Dette er gratis og helt uforpliktende for deg.

Hva skjer når regnskapet ikke blir levert?

Skatteetaten har innført tvangsmulkter for å erstatte de gamle reglene om forsinkelsesgebyr. Dette systemet tar ikke hensyn til om det gjelder et stort eller lite firma. Satsen på dagbøtene følger rettsgebyret som i skrivende stund er 1049,- pr dag. Satsene for ulike overtredelser er som følger:

– Skattemeldinger levert for sent, gis 1/2 rettsgebyr (kr 524,50) per dag.

– Andre tredjepartsopplysninger (unntatt a-meldinger) levert for sent, gir tvangsmulkt med 2 rettsgebyr (kr 2 098,-) per dag. Tvangsmulkten i disse tilfellene har en maksgrense på 50 rettsgebyr, noe som utgjør kr 52 450,-.

– Bokføringspålegg gir ett rettsgebyr per dag i tvangsmulkt. Maksimumsgrensen her er satt til 1.000.000,-

– For A-meldinger gjelder det en egen modell. Tvangsmulkten settes til 1/10 av rettsgebyret per dag. Forskjellen fra de andre typene ligger i at det her beregnes tvangsmulkt per inntektsmottaker, hvor det mangler opplysninger. Det vil si at ved manglende A-melding økes beløpet opp pr ansatt. Her er maksgrensen satt til 1000 rettsgebyr.

Disse tvangsmulktene kan bli en svært kostbar affære, så det er viktig å finne en regnskapsfører som har kontroll, slik at du slipper å bekymre deg.

Regnskapsførere som tar i bruk ny teknologi.

Bruk en regnskapsfører i Kristiansand som har tatt i bruk den nyeste teknologien innen regnskapsførsel. Automatisering bør være en selvfølgelighet for regnskapsføreren din. Dersom det ikke er det, så betaler du for at en person sitter og gjør en jobb manuelt, som med enkelhet kunne skjedd automatisk. Dette er bort kasting av dine penger og vedkommendes kompetanse.

Dersom faktura og remitteringsløsninger i tillegg til purre- og inkassorutiner er automatisert, frigjør du tid til at regnskapsføreren kan bruke tiden sin på deg. Det betyr at tiden som frigjøres kan brukes til å finne styrker og svakheter i virksomheten, som kan utnyttes av deg. Finnes det muligheter for innsparinger som du aldri vil merke? Eller kan du øke en inntekt uten at kundene føler seg ekstra belastet?

Det er mange muligheter i alle virksomheter, og du bør ha en regnskapsfører som finner disse.

Så hvorfor skal regnskapsføreren være plassert i Kristiansand?

Dersom du har funnet deg en regnskapsfører som gjør alt digitalt i automatiske prosesser, lurer du kanskje på hvorfor han skal være plassert i Kristiansand?

Du skal ikke være redd for å velge en regnskapsfører som jobber fra et annet sted dersom du kan spare penger på det eller kan få veldig god service. Samtidig spiller regnskapsføreren en sentral rolle i ditt selskap og fysiske møter og rådgivning gir ofte veldige gode resultater. I en direkte dialog får man frem langt flere nyanser, enn hva man eksempelvis får gjennom mailkorrespondanse.

I forbindelse med årsavslutningen er det heller ikke uvanlig at regnskapsfører kommer for å kontrolltelle varelageret eller gjøre andre manuelle kontroller. Da er det nyttig at regnskapsføreren ikke sitter på andre siden av landet.

Få tilbud fra flere regnskapsførere i Kristiansand

Det er vanskelig å vite hvem som er den beste regnskapsføreren for deg. Den som skal føre ditt regnskap bør ha erfaring med din bransje for at du skal få best mulig utbytte. I tillegg kommer pris, lokalisering og magefølelse. Noen leverandører gir bare en bedre magefølelse, og dette er viktig. Når du overlater noe så viktig som ditt eget regnskap til noen andre er det helt vesentlig at det føles riktig. Dersom magen forteller deg at partnerskapet ikke fungerer, bør du avslutte kundeforholdet og finne en ny rådgiver. Du skal tross alt føle deg trygg.

Ved å innhente tilbud fra flere ulike regnskapsførere i ditt nærområde kan du sammenlikne priser, nisje-erfaring og annet som er viktig for deg. Ved å sette de ulike tilbudene opp mot hverandre får du en mye klarere oversikt over hvem som kan hjelpe med hva. Det er dette du får her. Når du ber om tilbud gjennom vårt kontaktskjema, gir vi beskjed til våre partnere i kristiansand om at de skal gi deg et tilbud.

For å bli en partner til regnskapsførerportalen må regnskapsføreren oppfylle våre strenge kvalitetskrav. Vi kjenner bransjen godt og bruker en rekke ulike variabler for å vurdere og kvalitetssikre partnere. Disse variablene kan være ting som grad av automasjon, fagutdanninger og spesialiseringer i byrået, nisjekompetanse og mye annet. Dette gjør vi for at du skal være sikret å et faglig kompetent regnskapsbyrå når du bruker oss.

Hva koster det?

Tjenesten vi tilbyr koster deg ingenting. Alle økonomiske forpliktelser blir direkte mellom deg og regnskapsbyrået du velger. Selv om du innhenter tilbud via vår portal, står du fritt til å velge hvem du vil. Det er ingen krav til at du skal velge en av våre partnere.

For å dekke inn kostnader til driften av portalen gjør vi avtaler med partnerne våre. Når et byrå har kommet gjennom nåløyet hos oss, får de tilbud om å betale en liten sum for å bli en del av tjenesten. På den måten dekker vi inn driftskostnader som er knyttet til regnskapsførerportalen.

Vi er en helt frittstående portal som ikke eies av-, eller har noen direkte tilknytning til spesifikke regnskapsbyråer. Våre partnere kan være alt fra små lokal regnskapsførere til større regionale eller nasjonale byråer. Når du ber om tilbud etterstreber vi å finne lokale byråer eller nasjonale aktører med lokalkontor i ditt nærområde.

Vi har gjort det enkelt å sammenlikne regnskapsførere.