Regnskap for enkeltpersonforetak

I enkeltpersonforetak er du personlig ansvarlig for økonomien i selskapet, i motsetning til et AS som er en egen juridisk enhet. Derfor er det viktig å holde god orden på regnskapet slik at du ikke får problemer. En vanlig feil er for eksempel å beregne skatten feil, slik at man plutselig får en stor regning som man ikke klarer å betale.

En dyktig regnskapsfører hjelper deg til å holde orden og skape god økonomi i selskapet. Allikevel er også regnskapsføreren en utgiftspost for selskapet ditt, så det er viktig å finne riktig person. Prisene på regnskapsførere varierer veldig og dette skyldes ofte hvor automatisert regnskapskontoret er.

Jo mer som må gjøres manuelt, desto dyrere blir det. Bruk gjerne skjemaet i toppen for å få et pristilbud fra ulike regnskapsførere i ditt nærområde. Dette er en enkel måte å sammenligne priser på.

Fordeler og ulemper med enkeltpersonsforetak

En fordel med enkeltpersonsforetak er at du slipper å betale arbeidsgiveravgift, og regnskapet kan som oftest føres ganske enkelt. Dette reduserer blant annet kostnaden til regnskapsfører. Du har også selv kontroll på alle pengene og kan disponere dem som du vil, i motsetning til i AS hvor reglene for dette er ganske strenge.

Det er også enkelte ulemper. Dersom du blir syk mottar du ikke sykepenger fra det offentlige før dag nr. 17. Du kan tegne en egen forsikring for dette, men den koster også litt, så dersom ikke du er syk veldig ofte vil det sannsynligvis ikke lønne seg. Du er også personlig ansvarlig, slik at du ikke “bare” kan slå firmaet konkurs dersom du ikke gidder mer. Med en flink regnskapsfører kommer du allikevel ikke dit, for han eller hun vil hjelpe deg slik at alt blir riktig.

regnskapsfører

Regnskap for enkeltpersonsforetak – Sjekk pris før du bestemmer deg